Friday, July 20, 2012

resolusi Ramadhan 1433

Salam wbt.

RAMADHAN datang lagiiiii! *baca dengan gaya iklan TV* hehe.
baiklah! mahu kongsi dengan pembaca sekalian resolusi daku tahun ini. huhu. cuak-cuak. andai tak dapat buat, memang bikin malu. tak pe, buat sedikit, jangan tak buat langsung. Kalau boleh, nak buat semua. amin. insyAllah :)



  1. ayat hafazan 
  2. khatam Al-Quran - selepas dan sebelum solat
  3. habiskan bacaan buku 
    •  buku Taqwa
    •  buku Biografi Imam Hassan Al-Banna
    •  buku Maza Yakni
    •  buku Perisai Mujahidah
    •  buku The Facebook Effect
    •  buku A Treatise On Hijab
  4. menulis travelog tarbiyah Korea di blog 
  5. cover sekurang-kurangnya satu subjek next term bersama-sama dengan nota
  6. menjadi babysitter yang berjaya! 
  7. mengikuti program-program tarbiyah online atau offline
  8. mengemas rumah, melatih kebersihan sebahagian daripada iman

itu sahaja yang dapat saya senaraikan setakat ini. itu pun dah rasa banyak. aduh. cuak menghadapi kekasih hati esok hari. huk2. semoga dipermudahkan. amin. 

3 minggu akan berkerja sebagai babysitter. Seminggu sahaja berada di rumah. Mengharap semoga Ramadhan tahun ini lebih baik. amin. 

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan

dari lajnah Dakwah dan Tarbiyah PPIMG :)





3 comments:

Leng Chai said...

ko pergi korea ke?

humaira said...

aah aku gi korea arituh dan jumpa ramaaaaaiiiii sngt budak KMB,termasuk la syauqan, junior ,senior, sama batch dan jugak student UM dan UITM.

p.s kena rajin menulis ni. huhu.

Leng Chai said...

haha apsal cuti ni sume ttibe boom nak pegi korea?

ha? apsal kena rajen menulis?
neway selamat berposa